bertiebo.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties

 

Tien laatste boeken
Zusje - Camilla Lackberg
 
Tien laatste films
In a better world
Black Butterflies
True Grit
Harry Potter (de laatste)
 
ATC's ruilen? Klik
 
Links (nou ja rechts)
 
 
 
Mijn album vind je
 hier:  KLIK
 
CURRENT MOON
 
Punten Woensdagvraagje:
 
Nanos: 1
Margreet: 1
Marijke: 3
Jet: 1
Jolande: 3
Albertine: 2
Loet: 1
Marga: 1
Lianne: 3
Yvette: 1
Kitty: 2
Henk: 3
Karin: 1
Martin: 1
 
Winnaar ronde 1: Henk
Winnaar ronde 2: ?
 
 
 
 
Punten (Zelf)portret
Henk: 7
Martine: 7
Lianne: 6
Jolande: 6
Marijke: 6
Els: 4
Albertine: 4
Nanos: 3
Gré: 3
Jeanne H. : 2
Martin: 1
Karin: 1
Michelle: 1
Peter: 1
 
Punten Mond
Yvette: 9
Albertine: 2
Jet: 2
Jeanne H.: 2
Lianne: 2
Martin: 1
Henk: 2
Els: 1
Jolanda E.: 1
Jeanne L.: 1
Kitty: 1
Marijke: 1
Hetty: 1
Martine: 1
Margreet: 1
Diana: 1
Marga: 1
 
Kleintje Crypto:
Martin: 3
Jet: 1
Martine: 1
Henk: 3
Rina: 3
Jolande: 3
Lianne: 3
Marijke : 3
Bertie: 3
Gré: 3
Kitty: 1
Albertine: 3
Margreet: 1
Els: 1
Nanos: 1
 
Winnaar ronde 1: Marijke
Winnaar ronde 2: ?
 
 
 
 
   
Ontslag
Vandaag heb ik een ontslagbrief geschreven. En wat meer is: ik heb hem ook gepost die brief.
 
Vijf ontslagbrieven heb ik  geschreven in totaal.
Bij de eerste werkte ik in Oostvoorne. Ik woonde daar op een kamer en had het best naar m'n zin. Maar de burgemeester had mij een huisje toegezegd en dat kwam maar niet. Daar was ik boos over en toen ik weer terug kon komen op de school waar ik het jaar daarvoor had gewerkt, schreef ik met veel plezier een ontslagbrief.
De tweede keer ging ik trouwen en verhuizen naar Hoorn. Dat was natuurlijk niet bepaald een drama en ook die ontslagbrief schreef ik vrolijk.
Op dat moment lagen de banen niet voor het oprapen en dus werkte ik een tijdje in de Bijenkorf, tot het moment dat ik weer voor de klas kon in Amsterdam. In de Bijenkorf was het mijn taak om opwindspeelgoed te demonstreren. De hele dag!! Het was leuk voor even en ook buitengewoon leezaam, maar ik was blij dat ik weer gewoon daar mocht werken waar ik thuis hoorde, nl. op een school. Geen droevige brief dus.
De vierde brief schreef ik huilend en ik heb het echt over moeten doen vanwege de tranen die er op vielen. Ik was een beetje labiel denk ik, want ik had net een baby. Ik had geen familie of vriendinnen in de buurt en creches waren er nog niet hier. En dus zat er niets anders op dan ontslag nemen, zes weken na de bevalling. Gelukkig is dat tegenwoordig beter geregeld.  Ik vond het verschrikkelijk, hoe gek ik ook op dat kind was. Enfin het heeft beslist ook zijn leuke kanten gehad, ik heb de ontwikkeling van alle drie de kinderen goed kunnen meemaken en volgen.
Maar toen de jongste vier was wilde ik toch wel weer erg graag aan het werk. Ik volgde een cursus voor herintreders en hoopte zo weer aan de slag te komen.  Het enige wat veranderd was, was het kopieerapparaat, maar ik kon wel herintreden. En op die school (speciaal basisonderwijs) werk ik nu nog steeds. Nog steeds met veel plezier. Maar ja, ik word bijna zestig. Frits is al zes jaar met pensioen, we willen graag nog wat reizen en dus... Bovendien heb ik mijn directie zo ongeveer laten zweren dat ze me als invaller zullen vragen bij ziek of zeer in de bouw. En dat hebben ze beloofd. Ik loop dus weinig risico.
Het is mijn eigen beslissing. Ik weet het en ik hoefde niet weg. Maar toch... De vijfde brief is gepost. Ik huil niet, maar ik heb wel pijn in mijn buik...

Reacties

Margreet op 28-04-2011 09:40
Bettie, ik kan me heel goed voorstellen, dat je er een dubbel gevoel bij hebt en die pijn in de buik zal misschien nog wel even blijven en vooral bij het afscheid zal het moeilijk zijn.... maar als ik dit zo lees ga je nog lekker genieten samen met je man en nu kan het nog.
Een goede beslissing hoor! Heel veel sterkte bij het afscheid. Je zal dit schooljaar wel afmaken neem ik aan....En straks lekker gaan genieten van je vrije tijd samen!!
minifantasy op 28-04-2011 10:10
Wat vertel je dit mooi Bettie.
Ik hoop voor je dat je, als jullie niet aan het reizen zijn, ze je heel veel zullen vragen om in te vallen.
En wat dat reizen betreft, zie ik toch wel een heel klein beetje groen :-)
 
Groetjes van Jolande
Karin op 28-04-2011 12:27
Lieve Bettie,
Ik hoop dat het een vreselijk goeie beslissing is! Geniet van de laatste maanden met je schoolkinderen! En veel plezier en geluk voor de toekomst! Karin
jacqueline op 28-04-2011 16:40
Zo dat is wel een hele beslissing Bettie en ik weet zeker dat je niet over één nacht ijs bent gegaan. Wat zal je straks genieten van al je vrije tijd en leuke dingen die je zo maar kan gaan doen zonder aan een school planning te hoeven denken. En dat ze je nog als invaller vragen is erg leuk zodat alles niet meteen allemaal weg valt. Voor ons zal het vast een hoop kijk en lees plezier opleveren met alle mooie verhalen en foto's die al je uitstapjes brengen.
Els op 28-04-2011 17:18
Niks mis met een beetje dubbel gevoel bij zo'n beslissing. Maar je zut zien dat je snel gewend bent aan je nieuwe status. En als je dan zo nu en dan mag inspringen, geweldig toch? En voor je het weet staat je agenda weer vol met leuke reisjes, afspraken en zo.
lekkeretenisnietvies op 29-04-2011 06:47
Dat is een grote, grote stap. Die pijn in je buik gaat wel weer over, als je aan het idee gewend bent. Dat Frits en jij nog maar lang plezier hebben samen, geniet ervan!
Mistralle op 29-04-2011 07:18
Ja...dubbel gevoel idd....maar prachtig geschreven hor....herkenbaar ook:) Ik hoop dat jullie heerlijk gaan genieten van jullie tijd samen:)
Kitty op 30-04-2011 14:10
Da's niet niks Bettie. Ook al sta je er helemaal achter, ik kan me voorstellen dat je er een knoop van in je maag hebt. Maar er is nog meer in het leven dan werken, ook al doe je dat met hart en ziel. Ik wens je sterkte maar vooral veel plezier met alles wat jullie nog gaan doen.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl