bertiebo.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties

 

Tien laatste boeken
Zusje - Camilla Lackberg
 
Tien laatste films
In a better world
Black Butterflies
True Grit
Harry Potter (de laatste)
 
ATC's ruilen? Klik
 
Links (nou ja rechts)
 
 
 
Mijn album vind je
 hier:  KLIK
 
CURRENT MOON
 
Punten Woensdagvraagje:
 
Nanos: 1
Margreet: 1
Marijke: 3
Jet: 1
Jolande: 3
Albertine: 2
Loet: 1
Marga: 1
Lianne: 3
Yvette: 1
Kitty: 2
Henk: 3
Karin: 1
Martin: 1
 
Winnaar ronde 1: Henk
Winnaar ronde 2: ?
 
 
 
 
Punten (Zelf)portret
Henk: 7
Martine: 7
Lianne: 6
Jolande: 6
Marijke: 6
Els: 4
Albertine: 4
Nanos: 3
Gré: 3
Jeanne H. : 2
Martin: 1
Karin: 1
Michelle: 1
Peter: 1
 
Punten Mond
Yvette: 9
Albertine: 2
Jet: 2
Jeanne H.: 2
Lianne: 2
Martin: 1
Henk: 2
Els: 1
Jolanda E.: 1
Jeanne L.: 1
Kitty: 1
Marijke: 1
Hetty: 1
Martine: 1
Margreet: 1
Diana: 1
Marga: 1
 
Kleintje Crypto:
Martin: 3
Jet: 1
Martine: 1
Henk: 3
Rina: 3
Jolande: 3
Lianne: 3
Marijke : 3
Bertie: 3
Gré: 3
Kitty: 1
Albertine: 3
Margreet: 1
Els: 1
Nanos: 1
 
Winnaar ronde 1: Marijke
Winnaar ronde 2: ?
 
 
 
 
   
Ontwerp
 
Deze foto plaatste ik in oktober 2008, in de serie ontwerp. Dat het hier om het Prins Clausplein gaat, dat wisten enkele inzenders wel te achterhalen. Maar de vraag was ook wie de ontwerper was. En daar kwam tot vandaag niemand achter. Ik moet eerst even wat uitleggen. Ik zoek de foto's  en de antwoorden altijd op het internet. Logisch, anders kunnen jullie het niet vinden. Daarbij teken ik altijd de oplossing aan. Had ik ook deze keer gedaan. De ontwerper Ir. W. Snieder staat keurig genoteerd. Alleen, ik kan het op internet niet meer terugvinden. Misschien is de informatie weggehaald, ik weet het niet, maar ik kan het niet meer vinden.
Toch kwam John vandaag met het juiste antwoord op de proppen. Hij heeft het  ook niet op internet kunnen vinden en is gaan informeren bij Rijkswaterstaat. Ja en dat vind ik natuurlijk heel erg leuk. John ook. Hij schrijft dat het leuk is om te weten dat een overheidsorganisatie op een onbelangrijke vraag toch antwoord geeft. Dit is het antwoord:
 
Het knooppunt Prins Clausplein is in 1970 reeds ontworpen door Rijkswaterstaat (RWS).De directies Verkeerskunde, Wegen en Bruggen werkten samen aan het ontwerp van het knooppunt Prins Clausplein.Destijds heeft de directeur van Dienst Verkeerskunde, de heer Breukers, op studiereis in Amerika ideeën opgedaan over verkeersknooppunten. Op basis van deze nieuwe ideeën is de variant voor het Pr. Clausplein - de ‘ster-variant’ - ontwikkeld. Dit werd het eerste grote verkeersknooppunt in Nederland.In 1990 was bij Directie Bruggen van RWS de heer Snieder betrokken als architect (in brede zin voor architectonische landschappelijke inpassing).Het technisch ontwerp van het knooppunt Prins Clausplein is echter door RWS ontwikkeld.Bijgevoegde link http://parlis.nl/pdf/kamerstukken/KST12451.pdf  - bespreking V&W begroting 1996 waarin voorstel Sijsling wordt meegenomen.Bovenstaande informatie is afkomstig van Marga Banning, Afd. Communicatie, contactpersoon publieksvragen  Rijkswaterstaat Dienst Infrastructuur/Bureau HID.
 
Ir. W. Snieder wordt ook genoemd in een boek over over Nederlands Design van de 20e eeuw. "Het aanzien van de moderne bruggenbouw keerde pas terug met het Prins Clausplein bij Den Haag. Het was een ontwerp van archietect W. Snieder, die vanaf 1963 optrad als de vaste esthetische adviseur van Rijkswaterstaat. Snieder behandelde het verkeersknooppunt, gebouwd om de onbelemmerde doorstroming mogelijk te maken, als een sculptuur in het landschap. Hij liet de overbrugging in het landschap van de omgeving beginnen.
 
John, dit levert jou vijf punten op.
 
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl