bertiebo.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties

 

Tien laatste boeken
Zusje - Camilla Lackberg
 
Tien laatste films
In a better world
Black Butterflies
True Grit
Harry Potter (de laatste)
 
ATC's ruilen? Klik
 
Links (nou ja rechts)
 
 
 
Mijn album vind je
 hier:  KLIK
 
CURRENT MOON
 
Punten Woensdagvraagje:
 
Nanos: 1
Margreet: 1
Marijke: 3
Jet: 1
Jolande: 3
Albertine: 2
Loet: 1
Marga: 1
Lianne: 3
Yvette: 1
Kitty: 2
Henk: 3
Karin: 1
Martin: 1
 
Winnaar ronde 1: Henk
Winnaar ronde 2: ?
 
 
 
 
Punten (Zelf)portret
Henk: 7
Martine: 7
Lianne: 6
Jolande: 6
Marijke: 6
Els: 4
Albertine: 4
Nanos: 3
Gré: 3
Jeanne H. : 2
Martin: 1
Karin: 1
Michelle: 1
Peter: 1
 
Punten Mond
Yvette: 9
Albertine: 2
Jet: 2
Jeanne H.: 2
Lianne: 2
Martin: 1
Henk: 2
Els: 1
Jolanda E.: 1
Jeanne L.: 1
Kitty: 1
Marijke: 1
Hetty: 1
Martine: 1
Margreet: 1
Diana: 1
Marga: 1
 
Kleintje Crypto:
Martin: 3
Jet: 1
Martine: 1
Henk: 3
Rina: 3
Jolande: 3
Lianne: 3
Marijke : 3
Bertie: 3
Gré: 3
Kitty: 1
Albertine: 3
Margreet: 1
Els: 1
Nanos: 1
 
Winnaar ronde 1: Marijke
Winnaar ronde 2: ?
 
 
 
 
   
De school van Prem
De school van Prem... Eén van de belachelijkste programma's die ik ooit heb gezien.
Waarom dan Bettie? Nou, omdat:
 
  •  Die kinderen gebruikt worden om het volk te amuseren en dat tot meerdere eer en glorie van Prem
  • Er zo gestresst gedaan wordt over de Cito toets dat het lijkt alsof het hele verdere leven daar van af hangt
  •  Een VMBO-advies afgedaan wordt als een slecht advies
  •  Gesuggereerd wordt dat leerachterstanden veroorzaakt worden door falend basisonderwijs
  •  Zelfs als deze kinderen op een hoger niveau zouden uitkomen, wat ik me best kan voorstellen, er geen   vervolg op zal komen. De middelbare school zullen ze toch zelf moeten doen. 

Hebben jullie het programma gezien? En wat vinden jullie ervan?

 
 

Reacties

Wieneke op 01-02-2009 12:38
Ik heb er eens een kwartiertje naar zitten kijken, maar ik kan niet tegen dienerveuze hyperschreeuwlelijk Prem. Die man werkt me enorm op de zenuwen. Dus een oordeel over het programma heb ik niet. Jij kijkt er natuurlijk als docent tegenaan. Is die CITO toets nu wel of niet belangrijk?
nanos op 01-02-2009 13:16
Ik heb één aflevering gezien. Ik ben het helemaal met je eens.
Wel is het zo:
Leerachterstanden kúnnen veroorzaakt zijn door slecht onderwijs. En een VMBO-advies kán een slecht advies zijn, maar dat geldt ook voor een VWO-advies.
Ik steek niet mijn hand in het vuur voor elke leerkracht in het basisonderwijs. Ik heb er beroerde (dom of lui of beide) collega's gezien, net zoals ik er beroerde verplichte zg. 'bijscholingen' kreeg. Ik zag er ook harde werkers met inzicht en inzet. Het is er net als overal.

Bettie op 01-02-2009 13:17
Jawel, Wieneke, die is belangrijk. Er is een groot verschil tussenvmbo en vwo. Je leert andere dingen en ontwikkelt een andere basishouding. Na de toets krijgt de leerlingeen advies. Ouders kunnen een advies naast zich neerleggen. Ik heb niet zo'n zicht op wat de scholen voor voortgezet onderwijs doen. Maar ik denk dat een kind met een vmbo advies niet in een havoklas wordt toegelaten. De meeste kinderen zitten acht jaar op een basisschool. Dat lijkt me ruim voldoende om samen met de uitslag van de toets tot een gefundeerd advies te komen. En ja, er zullen ook best fouten gemaakt worden. Maar ik denk dan altijd datte laag geplaatste kinderen toch wel boven komen drijven. Te hoog geplaatst worden lijkt me ernstiger en demotiverend.
Maar het gaat me er vooral om dat er zo'n opgefokt sfeertje ontstaat. Zo'n leuk joch die in dikke tranen uitbarst uit angst voor de toets. Natuurlijk is het spannend. Maar het moet niet te gek worden.
 
Karin op 01-02-2009 15:25
Alleen al om die vreselijke Prem heb ik nog niet eerder naar dit programma gekeken. Over de Cito-toets: ikheb dat alleen ervaren uit oogpunt van een moeder. Op het schoolpleinheb ik vreselijke enge ouders gezien die niet willen accepteren dat hun kind lager scoort als VWO, alleen om hun eigen eer hoog te houden. Ouders spelen in dit proces denk ik ook een hele belangrijke (voorbeeld)-rol. Ik denk dat er een hoop gestresste kinderen rondlopen door de torenhoge verwachtingen van hun ouders. Op de basisschool waar mijn kinderen opzaten doen ze sinds een jaar of wat helemaal niet meer mee aan de Cito-toets en dat scheelt een hele hoop stress voor de kinderen!
Eric op 01-02-2009 19:37
Ik ben allergisch voor Prem en krijg rode plekken in mijn nek. brr Alles ter meerdere eer en glorie van hemzelf.
Els op 01-02-2009 21:17
Wat is er nou toch mis met VMBO? De jongens en meisjes die daar op zitten, leren misschien minder makkelijk, maar leren wel iets anders. Praktisch iets oplossen, hoe de lamp gemaakt moet worden, of een bureau getimmerd. En das toch verdraaid handig. Want weten hoe sterk een muur moet zijn , maar nog geen hamer vast kunnen houden werkt toch ook niet.
Verder geloof ik dat de CITO-toets zeer overschat wordt. Alsof er een levenswerk aan vast hangt. Ik vind het allemaal nogal overtrokken. Natuurlijk moet het onderwijs goed zijn, maar na 8 jaar is de school vast wel in staat goed over een kind te oordelen. Beter dan al die ouders die menen dat aan hun kind een nieuwe Aristoteles of Einstein verloren gaat.
En Prem brengt bij mij ook rode vlekken in mijn hals teweeg, dus ik kijk er niet naar (maar heb dus wel een oordeel, ja ja!! )
lekkeretenisnietvies op 02-02-2009 10:13
Nee, ik heb niet gekeken. Ook ik heb een ernstige Prem-allergie. En al die redenen die je hier opnoemde, die kan ik alleen maar onderschrijven. Dus waarom zou ik mezelf zo'n programma dan aandoen.
Ieder kind doet het goed met extra aandacht, maar inderdaad, straks is het programma voorbij, en dan moeten ze door. En als dan blijkt, dat ze boven hun macht werken, raken ze daar volgens mij alleen maar ontgoocheld door, kan nooit goed zijn.
Daarbij, waar zouden we zijn zonder het VMBO? Ik word een beetje kriegel van de gekleurde beeldvorming. Waar veel meer mensen dan alleen Prem zich schuldig aan maken overigens.
Nu lijkt het wel, alsof de VMBO-scholen alleen maar volgestouwd zitten met ongemotiveerde, gewelddadige asociale jongeren. Terwijl het leeuwendeel gewoon bestaat uit leuke en minder leuke jongens en meisjes. Het zijn net mensen..
fredsnijders op 02-02-2009 16:58
ik ken die prem een beetje.... in het dagelijks gebruik valt ie wel mee hoor.....
jeanne op 07-02-2009 11:52
Ik vind het ook een vreselijk programma. Het basisonderwijs wordt weer voor de zoveelste keer in een negatief daglicht gezet. Waarom moet iedereen toch minstens een havo-advies krijgen? De maatschappij heeft straks een tekort aan mensen met een VMBO opleiding. Praat kinderen niet aan, dat beroepen waarbij je met je handen moet werken (kort door de bocht) minder zijn dan andere beroepen. Waardeer ieders kwaliteiten, we hebben elkaar allemaal nodig in al onze diversiteit. Wat ben ik blij, dat ik op een school werk, waar de Cito-eindtoets is afgeschaft. In het VO advies wordt de ontwikkeling van 8 jaar basisschool meegenomen. Dat lijkt me meer recht doen aan een kind, dan één getalletje tijdens een momentopname.
MK op 12-03-2009 13:53
Er *is* ook heel wat mis  met het basisonderwijs. Als dat een beetje duidelijker wordt door De School van Prem, is dat alleen maar goed.
MK op 12-03-2009 14:08
En wat lees ik nu?
http://www.ad.nl/binnenland/3058829/Tvleerlingen_Prem_scoren_bij_Citotoets.html
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl